Meteen naar de inhoud

Bikefit studio Gerwen

cervelo bikefit bikefitting xy-tool bikefitting.com bikesettings.com

comfort blessures bikefit

Comfort

Een bikefit is zeker niet alleen voor de professionals, iedereen heeft hier baat bij. Een bikefit zorgt dat je met de juiste houding, die bij jou past, op de fiets zit. Zodat je met meer comfort en meer plezier op de fiets zit.

 

Blessures

Een lichaam past zich aan en een fiets is aan te passen.

Als je last hebt van bijvoorbeeld je knie dan probeert je lichaam door iets anders op je fiets te gaan zitten te zorgen dat je geen last meer hebt van je knie. Het probleem hier van is dat je weer ergens anders last van krijgt. Het is dus beter om te kijken waar de klacht vandaan komt en deze op te lossen of nog beter, klachten voorkomen.

Een zere knie, nekpijn en zadelpijn zijn bekende klachten en bijna altijd goed op te lossen.

 

Meer vermogen

Nu is het niet zo dat je zomaar meer vermogen krijgt door een bikefit, maar door dat er minder kracht verloren gaat door dat je onnodige bewegingen maakt of inefficiƫnt op je pedalen drukt, zet je wel meer van de kracht die je kunt leveren om in vermogen op je aandrijflijn. wat dan weer de snelheid ten goed komt.

 

Tijd

Voor een goede bikefit heb je niet alleen heel veel ervaring en kennis nodig maar ook de juiste hulpmiddelen. Zo maken we niet alleen gebruik van een meetlint en schietlood maar ook van kruislasers, videoanalyse, Leomo sensoren.

Aangezien het meestal tussen de 2 en 3 uur aan tijd kost is het onmogelijk dit niet op afspraak te doen. Ook krijgen we na een paar weken heel graag feedback, als het helemaal goed is maar ook bij twijfel horen we het graag, misschien dat net dat andere zadel toch iets fijner is na een langere rit.

Instagram